Foliedruk

Foliedruk geboortekaartjes

Een geboortekaartje met foliedruk is erg mooi en geeft een luxe uitstraling. De foliedruk ligt als het ware 'op' de kaart. Er ontstaat een relief. 

Kleuren
Foliedruk is een verzamelnaam voor verschillende soorten folie. Je kunt kiezen uit: goudfolie, zilverfolie, zwartfolie, rosefolie en koperfolie.

Er kan maximaal 1 kleur folie op de kaart gedrukt worden.
Je kunt ervoor kiezen om enkel de voorkant of juist beide kanten te voorzien van foliedruk. Hier zit prijsverschil in; enkelzijdige foliedruk is goedkoper dan dubbelzijdig. 
 

Opmaak
Het is niet alleen mogelijk om de tekst in folie te laten drukken, maar je kunt er ook voor kiezen om de illustratie of verschillende elementen op het geboortekaartje in foliedruk te plaatsen. Niet alle elementen zijn geschikt voor foliedruk. Veel elementen kan ik wel aanpassen om het zo geschikt te maken voor foliedruk. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Wanneer je een element selecteert, en dit element is geschikt voor foliedruk, kun je in de kleurenbibliotheek naast de gewone kleuren, ook een foliekleur kiezen.

Belangrijk: foliedruk mag niet aflopend zijn. Dat betekent dat de foliedruk een stukje van de rand moet blijven. Foliedruk die tot de rand komt breekt af. 
 

Papiersoorten
Niet alle papiersoorten zij geschikt voor goudfollie. Foliedruk kan niet op hout of structuurpapier.
Er zijn twee papiersooeten mogelijk i.c.m. goudfolie: 300 grams coated karton en linnen.
Het coated karton is glad en heeft een lichte glans. Het linnen papier heeft een structuur.

Tip: kies voor afgeronde hoeken.
 

Proefdruk en levering
De levering van foliedruk kaarten duurt 2-3 dagen omdat het drukproces meer tijd in beslag neemt. Dit geldt voor de proefdruk en ook voor de uiteindelijk bestelling.

 

Heb je nog vragen over foliedruk? Laat het me dan weten.

Liefs, Mijke