Geboortekaartjes met foliedruk

Geboortekaartjes met foliedruk

Geboortekaartjes met foliedruk!

Foliedruk op een geboortekaartje geeft een rijke en luxe uitstraling aan het kaartje. Wat is er nou mooier dan dat?! Foliedruk is dé trend van het moment en tevens tijdloos. Laat het geboortekaartje van jouw kleine helemaal shinen door goudfolie of een andere kleur foliedruk toe te voegen aan het geboortekaartje. In deze blog lees je meer over foliedruk en hoe je het toepast op jouw unieke geboortekaartje.

 


Welke kleuren foliedruk zijn er?

Er zijn maar liefst vijf kleuren foliedruk te gebruiken. Namelijk goudfolie (ontzettend populair!), zilverfolie, roségoudfolie, zwartfolie en koperfolie. De exclusieve foliedruk straalt luxe uit en geeft het geboortekaartje net iets extra’s. Goudfolie is ontzettend chic, zwartfolie en koperfolie geven een stoere uitstraling aan het geboortekaartje en roségoud en zilverfolie zijn wat zachter en zeer geschikt voor een lief geboortekaartje. Zwartfolie is erg mooi bij een lijntekening of een tekst. Verschillende foliekleuren kunnen niet worden gecombineerd op een kaartje. Pas je de kleur foliedruk aan in de designtool, dan wordt alle folie gedrukt in de laatst geselecteerde kleur.

 

Wist je dat…

Foliedruk óp het papier ligt? Hierdoor ontstaat er een prachtig reliëf!

 

Drie papiersoorten geschikt voor foliedruk

Kies jij voor foliedruk op je geboortekaartje? Dan kun je uit drie verschillende papiersoorten kiezen:

 • Linnen papier: een matte papiersoort met een prachtige structuur
 • Coated karton: een gladde en stevige papiersoort
 • Soft touch papier: een matte papiersoort met fluweelachtige coating

Linnen papier is een luxe en stevige papiersoort die alleen geschikt is voor foliebedrukking en niet voor geboortekaarten zonder foliedruk. Deze papiersoort is iets minder geschikt voor fijne lijntjes, afbeeldingen, of volledige vlakken in één kleur. Goudfolie, zilverfolie en andere kleuren foliedruk kunnen heel prachtig worden gedrukt op linnen papier. Coated karton is een stevige papiersoort welke aan één zijde voorzien is van een glanzende laag. Deze papiersoort is erg geschikt voor geboortekaartjes met foliedruk, maar ook voor kaarten zonder foliedruk. Ga je voor extra chic? Kies dan de soft touch papiersoort: een mat gelamineerde papiersoort met fluweelzachte coating.

 

 

Zelf een geboortekaartje maken met foliedruk

Het is een heerlijk werkje om zelf een geboortekaartje te ontwerpen in de designtool. Kies een bestaand ontwerp om aan te passen of start met een blanco kaart om zelf nóg creatiever aan de slag te gaan. In de editor vind je tal van afbeeldingen en elementen, maar je kunt ook zelf afbeeldingen en foto’s toevoegen. Niet alle elementen zijn geschikt om te drukken met folie. Foliedruk vraagt namelijk om een speciale techniek. Wanneer een element niet gedrukt kan worden met folie, zul je de goudfolie, zilverfolie, zwartfolie en andere foliekleuren er niet tussen zien staan. Wil je het element tóch in een kleur folie? Stuur me even een berichtje en ik kijk naar de mogelijkheden.

 

Onwijs handig om te weten over jouw geboortekaartjes met folie

Wil jij jouw geboortekaartje nóg meer laten stralen met goudfolie of een andere kleur foliedruk? Dan is het handig om een en ander te weten.

 

 • Foliedruk kent een speciale druktechniek. Hierdoor zal er een langere levertijd zijn. Verzending vindt plaats binnen drie werkdagen na bestellen.
 • Benieuwd hoe het kaartje met foliedruk eruit komt te zien en of alles goed leesbaar is? Bestel een proefdruk!
 • Voor goudfolie en andere kleuren foliedruk betaal je een toeslag. De prijs wordt automatisch berekend wanneer je na het verwerken op ‘voorbeeld bekijken’ klikt.
 • Foliedruk komt over een normale druk heen, dus plaats geen illustraties, teksten of andere elementen over de folie heen.
 • Let op dat de goudfolie of een andere kleur foliedruk niet over de rand gaat. De kaarten worden eerst gedrukt en erna op maat gesneden met een speciale machine. Gaat de foliedruk over het stippellijntje? Dan kan de folie breken en afbladderen.
 • Foliedruk is erg mooi en chic, maar ga niet helemaal over de top. Teveel folie wordt niet mooi. Kies bijvoorbeeld voor wat losse elementen, een detail en/of een tekstje.
 • Folie is niet geschikt voor dunne lijnen en kleine letters. Ook grote vlakken kunnen niet voorzien worden van foliedruk. Let op: lijnen die té dicht op elkaar staan, kunnen samenvloeien.
 • Wil je een bijpassend geboortebord bij het geboortekaartje met foliedruk? Houd er dan rekening mee dat hier géén folie op gedrukt kan worden. De kleur kan wel eenvoudig worden vervangen.

Aan de slag met jouw foliedruk geboortekaartje!

oals je hebt gelezen, is er ontzettend veel mogelijk op het gebied van foliedruk en geboortekaartjes. Wil jij een geboortekaartje met luxe uitstraling creëren door middel van goudfolie? Ga lekker creatief aan de slag! Kom je er toch niet helemaal uit of heb je andere vragen? Laat het me even weten, ik vind het erg leuk om je te helpen!
 

Weet je nog niet zo goed welk geboortekaartje nou écht goed bij jullie past? Lees deze blog en weet in 5 stappen hoe je het voor jullie perfecte geboortekaartje kunt maken!

 

foto van Mijke Desserjer terwijl ze illustraties maakt

 

 

 

‘Bewonder & verwonder, altijd’

Liefs, Mijke