Hoe werkt het?

Een geboortekaartje aanpassen en bestellen

Een geboortekaarte aanpassen en bestellen gaat in enkele eenvoudige stappen. De kaarten uit de collectie van Mijksje kun je zelf aanpassen naar je eigen smaak. Pas bijvoorbeeld het lettertype aan, de kleuren of voeg een illustratie toe uit de 'bibliotheek' en bestel eenvoudig een proefdruk.

Stap 1 | Een account aanmaken
Maak een account aan of log in als je al een account hebt.
Het hebben van een eigen account is handig, zo kun je 

  • Je ontwerpen opslaan en terugvinden (als je bijvoorbeeld eerst een proefdruk wilt bestellen)
  • Kaartjes opnieuw bewerken (een aanpassingen in het ontwerp of de laatste gegevens wanneer de baby geboren is)
  • Verschillende versies van je ontwerp opslaan
  • Je eigen adressenboek aanmaken

Stap 2 | Kies een kaartje
Bekijk de collectie en selecteer je favoriete kaartje. Je kunt al je favorieten opslaan door op het hartje te klikken. Deze vind je terug in je account bij 'eigen collectie'.

Stap 3 | Pas je kaartje aan of ontwerp zelf
Pas je lievelingskaartje eenvoudig aan in de editor (designtool). Je kunt hier teksten, lettertypes en kleuren aanpassen. In de beeldbank vind je nog een tal van extra illustraties om het kaartje helemaal te personaliseren. Ook is het mogelijk om een eigen afbeelding toe te voegen. Het is een eenvoudig systeem en heel leuk om te doen. Probeer maar eens...

Ook kun je zelf aan de slag met de illustraties uit de beeldbank of voeg een eigen afbeelding toe. Start vanuit een blanco kaart en ontwerp helemaal zelf >>

Stap 4 | Sla je ontwerp op in je account
Bewaar je ontwerp in je account. Hierdoor kun je jouw ontwerp altijd opnieuw weer bekijken en aanpassen of bestellen. Zo hoef je, wanneer de baby is geboren, alleen nog maar de laatste gegevens aan te passen. 

Stap 5 | Proefdruk bestellen, enveloppen vooraf, oplage
Proefdruk
Ga naar 'eigen collectie' en klik op 'verder met bestellen'. Je kunt nu kiezen voor 'proefdruk bestellen'. Selecteer het formaat, het papiersoort en de envelopkleur.​​​​​

De eerste proefdruk (vanaf 1 euro) wordt altijd geleverd met een stalen-mapje. Hierin zitten van alle papiersoorten en enveloppen een voorbeeldje. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Je kunt meerdere proefdrukken bestellen.
Tip: kies altijd voor een proefdruk. Zo weet je precies hoe het eruit komt te zien; of de teksten goed leesbaar zijn, de kleuren naar wens zijn en de papiersoort precies is waar je naar op zoek bent.

Sommige papiersoorten zijn iets witter of warmer van kleur. Houdt er rekening mee dat de printkleuren per papiersoort iets kunnen afwijken.

Enveloppen
De enveloppen kun bestellen wannaar de baby is geboren, tegelijk met de kaarten. Óf je bestelt de enveloppen al eerder, zodat je ze al kunt voorbereiden (in je verlof bijvoorbeeld). Bekijk hier alle envelopkleuren>>

Oplage
Maak alvast de adressenlijst klaar. Zo weet je hoeveel enveloppen en kaarten je moet bestellen.
Tip: bestel een paar extra kaarten en enveloppen. Het komt regelematig voor dat de adressenlijst toch niet helemaal compleet blijkt of een schrijffoutje op een envelop.

Stap 6 | Bestel je kaartjes
De baby is geboren! Gefeliciteerd. Pas de laatste gegevens aan en bestel de juiste hoeveelheid. Controleer alle tekst goed; het is je eigen verantwoording dat alles goed staat! Kies voor de papiersoort en de juiste oplage. Vergeet de enveloppen niet wanneer je die nog niet vooraf besteld hebt. Maak het kaartje helemaal compleet met sluitstickers. Check de inhoud van je winkelmandje. Vul je e-mailadres in zodat  je een (verzend)bevestiging ontvangt.
Lees hier alles over de bezorging>>