Getekende geboortekaartjes

Getekende geboortekaartjes

Van een “hersenspinsel” tot een uniek getekend geboortekaartje

Een belangrijk onderdeel waar je over na moet denken tijdens de zwangerschap, is het geboortekaartje. De meeste aanstaande ouders beginnen met oriënteren vanaf week 24. Er is dan nog genoeg tijd om te bepalen voor welk kaartje jullie kiezen, om een geboortekaartje aan te passen en om een proefdruk te bestellen. Erg uniek is een getekend geboortekaartje. Zijn jullie op zoek naar een getekend geboortekaartje (op maat), dan help ik jullie ontzettend graag. Ik vertel in deze blog meer over het proces en ik laat een aantal mooie getekende geboortekaartjes zien voor zowel jongens als meisjes.

Meer informatie over geboortekaartjes op maat vind je hier >>

 


Hoe komt een getekend geboortekaartje tot stand?

Mijn hoofd zit altijd vol met ideeën. Voorwerpen, kleuren, dieren en omgevingen zorgen ervoor dat mijn brein altijd aanstaat en ik direct ontwerpen voor me zie. Dit is dan ook meteen stap 1 van het proces van een getekend geboortekaartje; het idee. Helaas heb ik niet de tijd om alle ontwerpen uit te werken, maar deze ‘hersenspinsels’ zijn wel de basis van de getekende geboortekaartjes in de webshop. Eerder had ik er moeite mee dat mijn hoofd nooit uitstaat. Maar door de jaren heen heb ik ermee om leren gaan en ben ik het zelfs gaan omarmen. Mede door mijn ietwat gekke maar creatieve brein kan ik namelijk doen wat ik het allerliefste doe: unieke, getekende geboortekaartjes maken!

Stap 2: het maken van een schets
Nadat er een ontwerp is ontstaan in mijn hoofd, maak ik een schets. Alle geboortekaartjes zijn dus met de hand getekend. Niet door een groot team, maar gewoon alleen door mijzelf. Over de schets komt een eerste laag aquarel en daarna nog een laagje verf. Vervolgens ga ik in de weer met een potlood om meer diepte aan te brengen in de illustratie.

Stap 3: het digitaliseren van het getekende geboortekaartje
Na het geboortekaartje tekenen en vormgeven met aquarelverf en potloden is het tijd om het ontwerp te digitaliseren. Ik haal de achtergrond weg, finetune het ontwerp en upload het als een geboortekaartje.

Stap 4: de ‘finishing touch’ van een getekend geboortekaartje
Vervolgens is het tijd om een getekend geboortekaartje compleet te maken. Dit doe ik met het juiste lettertype en door het kaartje af te werken met bijzonderheden of andere leuke extra’s. Denk bijvoorbeeld aan goudfolie, het afronden van de hoeken en een speciale papiersoort zoals kraftpapier.


Getekende geboortekaartjes voor jongens


Zoals je hebt kunnen lezen zijn echt alle getekende geboortekaartjes door mij met de hand gemaakt. Hierdoor zijn alle ontwerpen uniek. In de afgelopen jaren heb ik heel wat geboortekaartjes mogen tekenen voor jongens en meisjes. Hieronder laat ik een aantal favoriete getekende geboortekaartjes voor jongens zien.

Getekende geboortekaartjes voor meisjes

Ook voor meisjes zijn er tal van getekende geboortekaartjes te vinden. Bijvoorbeeld schattige geboortekaartjes met dieren, botanische kaartjes of mooie pentekeningen. Bekijk hieronder een aantal leuke getekende geboortekaartjes voor meisjes.

Getekend geboortekaartje zelf aanpassen

Alle getekende geboortekaartjes zijn zelf aan te passen in de designtool. Personaliseer het kaartje, kies je favoriete lettertype en voeg goudfolie of andere leuke extra’s toe. Ik heb ook leuke illustraties getekend die je aan het kaartje toe kan voegen. Zelf een geboortekaartje maken ‘from scratch’? Ook dat is mogelijk! Lees hier meer over het zelf maken van een kaartje. Kom je ergens niet uit? Neem contact met mij op en ik help je graag.


Ontwerp op maat laten maken?

Vinden jullie de getekende geboortekaartjes uit de collectie leuk, maar is het nét niet wat jullie zoeken? Of willen jullie gepersonaliseerde illustraties toevoegen aan het kaartje? Dan is een geboortekaartje op maat laten maken een goede oplossing. Neem vrijblijvend contact op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

foto van Mijke Desserjer terwijl ze illustraties maakt

 

 

 

‘Bewonder & verwonder, altijd’

Liefs, Mijke