Minimalistische geboortekaartjes

Minimalistische geboortekaartjes

Een minimalistisch geboortekaartje: prachtig door zijn eenvoud

Een minimalistisch geboortekaartje is momenteel onwijs populair. Juist de eenvoud maakt het ontzettend stijlvol. Je kent vast wel de uitspraak “less is more”. En dat vind ik ook. In mijn webshop vind je geen hele drukke kaartjes. Er hoeft niet van alles te gebeuren op een kaartje, juist alleen een naam in foliedruk, een subtiele lijntekening of een minimalistische illustratie met kleur maken het geboortekaartje helemaal af. Kies een mooi minimalistisch geboortekaartje uit het assortiment, ga zelf aan de slag met het samenstellen van jullie kaartje of laat een ontwerp op maat maken.

Willen jullie een subtiel geboortekaartje dat prachtig is door zijn eenvoud? In deze blog vertel ik er meer over en laat ik mooie voorbeelden zien.


Minimalistisch geboortekaartje met foliedruk

Als we het hebben over minimalistische geboortekaartjes dan past foliedruk daar heel goed bij. Goudfolie, zilverfolie, roségoudfolie maar ook zwartfolie zijn erg populair op een minimalistisch geboortekaartje. Hoe gaaf is een geboortekaartje met de naam in foliedruk of misschien zelfs een kaartje met alleen de eerste letter van de naam in goudfolie? Mooie voorbeelden van minimalistische geboortekaartjes met foliedruk zijn bijvoorbeeld dit ronde kaartje en dit stijlvolle en eenvoudige kaartje met naam en walvis.

Lijntekening geboortekaartjes

Lijntekeningen stralen minimalisme uit. Bij een lijntekening zijn alleen de buitenste lijnen zichtbaar waardoor de tekening een zachte, eenvoudige en minimalistische uitstraling krijgt. Er zijn verschillende minimalistische geboortekaartjes met lijntekening verkrijgbaar in de webshop. Hoe mooi is dit lijntekening kaartje met handen of juist met voeten? Of wat dacht je van deze lijntekening van een landschap op een geboortekaartje van hout?

Benieuwd hoe een lijntekening met of zonder zwartfoliedruk of een ander minimalistisch geboortekaartje eruit komt te zien? Bestel een proefkaartje  en kom erachter of dit hét geboortekaartje is voor jullie kleine!

 

 

Een minimalistisch geboortekaartje met kleurrijke illustratie

Als je aan minimalisme denkt, denk je al gauw aan alleen een naam, lijntekening of misschien zelfs alleen één letter of kleine illustratie. Maar ook een illustratie met kleur kan minimalistisch zijn op een geboortekaartje. Bekijk bijvoorbeeld eens dit kaartje met een vos en sterren. Er gebeurt van alles, maar door het rustige ontwerp en de witruimte blijft het een minimalistisch geboortekaartje.

Een van mijn favoriete minimalistische geboortekaartjes, is dit stoere kaartje met een leeuw. Maar ook dit kaartje met een ooievaar is prachtig als je van eenvoud houdt.


Minimalistisch kraftpapier geboortekaartje

Ook een trend op het moment, is een kraftpapieren geboortekaartje. Het bruine kraftpapier geeft een natuurlijke uitstraling aan het kaartje en is erg mooi in combinatie met een lijntekening of een andere minimalistische illustratie. Mooie minimalistische geboortekaartjes van kraftpapier, zijn bijvoorbeeld:

Zelf een kaartje ontwerpen of op maat laten maken?

Staat het ontwerp waar jij naar op zoek bent er niet tussen? Pas een kaartje uit de collectie eenvoudig aan in de editor of begin ‘from scratch’. Kies mooie minimalistische elementen zoals sterretjes, bloemen, een lijntekening of een schattig diertje. Voeg de gewenste tekst toe, kies een achtergrond en maak zelf eenvoudig een subtiel ontwerp. Heb je hulp nodig? Dan sta ik heel graag voor je klaar. Kleine aanpassingen door mij laten doen is gratis. Uiteraard is vragen om advies ook kosteloos. Wil je een minimalistisch kaartje op maat laten maken? Ik help jullie heel erg graag!

Veel ontwerp plezier en geniet van de mooie tijd!

foto van Mijke Desserjer terwijl ze illustraties maakt

 

 

 

‘Bewonder & verwonder, altijd’

Liefs, Mijke