BLOG - Een uniek geboortekaartjes maken

Een uniek geboortekaartje maken

Maak in vijf stappen jouw favoriete geboortekaartje!

 

Het geboortekaartje maken… Als je het mij vraagt is dat natuurlijk één van de allerleukste dingen! Het voelt dan zo ‘echt’. Zeg nu zelf: het blijft toch té bizar dat er een kindje in je buik groeit?! De avond voordat ik werd ingeleid stond ik met mijn dikke buik voor de spiegel en zei: “hier zit écht een baby in”. Wat een wonder… Kippenvel!

Waar ik ook kippenvel van kreeg? Dé naam op het proefkaartje zien staan. Maar voordat de naam op het perfecte geboortekaartje staat, is het tijd om een kaartje te kiezen. Het is erg leuk om te regelen, maar er komt ook regelmatig (keuze)stress bij kijken. Want wat zijn er veel kaartjes en wat is er veel mogelijk op het gebied van een geboortekaartje maken! Hoe je tot het perfecte geboortekaartje komt? Ik vertel het je in 5 stappen!


Stap 1: de zoektocht naar hét kaartje

Hoe komt het geboortekaartje eruit te zien? Dat is natuurlijk heel persoonlijk! Je vindt kaartjes bij grote commerciële ketens, maar hoe leuk is het om een écht uniek geboortekaartje te kiezen en helemaal eigen te maken? Bekijk bijvoorbeeld eens deze unieke collectie! Er is natuurlijk veel te kiezen en je wordt vaak overspoeld met leuke ideetjes en kaartjes. Mijn tip: blijf vooral dicht bij jezelf!

Tips voor tijdens de zoektocht:

 • Maak een account aan en sla je favoriete geboortekaartjes op.
 • Ga voor een tijdloos geboortekaartje of juist voor een kaartje dat voldoet aan de laatste trends. Er is geen goed of fout!
 • Moet natuurlijk niet, maar wel erg leuk: laat het seizoen terugkomen op het kaartje.
 • Denk aan herfstblaadjes of een bloesemtak.
 • Wil je je gezin terug laten komen op het kaartje? Je kunt een geboortekaartje maken en de gezinssamenstelling naar voren laten komen. Bekijk hier een leuk voorbeeld!
 • Het is hartstikke leuk om interesses of hobby’s terug te laten komen op het kaartje.
 • Denk aan bijvoorbeeld de natuur, de bergen, reizen, een boot of een huisdier.
 • Ook leuk: elementen uit de babykamer kunnen op het kaartje komen te staan
 • Denk aan kleuren, vormen, een typisch behangetje… Het kan allemaal!
 • Last but not least: plaats je wel of geen foto van de baby op het geboortekaartje?
 • Een foto kan gedrukt worden, maar je kunt ook een losse foto vastmaken met een paperclip of splitpen. Upload een foto eenvoudig via de editor.

 

Ook niet onbelangrijk: bekijk van te voren welke mogelijkheden binnen jouw budget passen.

 

Stap 2: stijl en illustratie

Ben je eruit wat jullie mooi vinden op het geboortekaartje? Dan is het goed om na te denken over de stijl. Een stoer geboortekaartje voor een jongen? Of juist een lief geboortekaartje voor een meisje? Helemaal hip zijn ook de botanische geboortekaartjes en de geboortekaartjes met dieren. Bepaal welke stijl bij jullie past.

 

 

In de collectie van Mijksje vind je heel veel soorten illustraties die je kunt gebruiken. Denk aan een stoere leeuw met grote bladeren, een olifant in pentekening op stoer kraftpapier of misschien wel lieve aquarel vlinders, een konijn of een berg vol bloemen. Ook kun je kiezen voor foliedruk. Foliedruk geeft een luxe uitstraling en is echt een upgrade voor het geboortekaartje! Goudfolie is erg populair, maar ook zilverfolie, roségoudfolie, zwartfolie en koperfolie zijn ontzettend gaaf. Allemaal te gebruiken om jouw perfecte geboortekaartje te maken!

 

Stap 3: zelf een geboortekaartje maken of een ontwerp op maat?

Een geboortekaartje uit de collectie kun je eenvoudig zelf aanpassen in de editor. Pas de tekst, het lettertype en de kleur aan en maak gebruik van leuke elementen zoals hartjes, sterren, bloemen en dieren. Alle aanpassingen zijn gemakkelijk toe te voegen en te verwijderen; net zolang tot jouw geboortekaartje helemaal eigen is! Zit hetgeen dat je zoekt er niet bij? Of wil je een gepersonaliseerd ontwerp? Dan is dat ook mogelijk. Ik ontwerp graag een geboortekaartje op maat. Speciaal voor jullie en jullie kleintje ontworpen; écht uniek!


Het is gratis om door mij kleine aanpassingen te laten doen aan het kaartje. Heb je advies nodig? Dit is uiteraard ook kosteloos! Benieuwd naar de mogelijkheden voor een geboortekaartje op maat? Stuur vrijblijvend een mailtje en ik kijk wat ik voor jou kan betekenen.
 

Tip: bestel altijd een proefdruk. Zo kun je zien of het geboortekaartje echt helemaal is zoals verwacht. Op een scherm kan het er natuurlijk nét even anders uitzien.

 

Stap 4: kies de afmeting en papiersoort voor het geboortekaartje

Er zijn veel papiersoorten en formaten. Vind je het lastig om een formaat te kiezen? Teken het formaat dan op papier en knip het uit. Zo weet je direct of dit het juiste formaat is voor jullie geboortekaartje. Sommige afmetingen zijn afhankelijk van het ontwerp. Sommige ontwerpen komen gewoonweg beter tot zijn recht op een langwerpige of vierkante kaart. Ik kan de kaarten kosteloos voor je omzetten naar een ander formaat. Is het formaat bepaald, maar wil je het nog nét even anders? Ga voor een geboortekaartje met afgeronde hoeken!
 


De papiersoort komt er natuurlijk ook nog bij kijken. Kies bijvoorbeeld voor kraftpapier, Oud Hollands (reliëf) papier of glad papier. Een geboortekaartje van hout is ook heel bijzonder!

Een leuk weetje: bij de eerste proefdruk ontvang je een envelopje met alle papiersoorten. Hierdoor kun je alle papiersoorten zien én voelen voordat je de eindbestelling doet.
 

Stap 5: maak het geboortekaartje af met extra’s

Het geboortekaartje maak je helemaal af met mooie extra’s. Hoe geweldig is het als de ontvanger al een glimp van het kaartje opvangt dankzij een bijpassende sluitsticker? Er zijn bijpassende sluitstickers uit de collectie te verkrijgen, maar ook maak ik sluitstickers op maat. Ook ontzettend tof? Een bijpassend kraamfeestkaartje, een mooie poster of een bijbehorend geboortebord! Nog een extra tip van mij: bestel een kaartenstandaard mee. Zo kun je het geboortekaartje een mooi plekje geven in huis!

Het is een mooi proces, de zoektocht naar hét geboortekaartje dat bij jou/jullie past. Ga je aan de slag met het aanpassen of ontwerpen van een geboortekaartje? Dan adviseer ik om dit via de laptop of computer te doen en niet via een telefoon of tablet. Kom je er niet helemaal uit of heb je nog andere vragen? Ik vind het leuk om te helpen! Stuur vrijblijvend een mailtje en ik sta voor je klaar.

Helemaal zin om aan de slag te gaan maar geen geboortekaartje nodig? Ga dan aan de slag met de unieke wenskaarten: je kunt deze zelf aanpassen in de editor.

Veel ontwerp plezier en geniet van de mooie tijd!
 

foto van Mijke Desserjer terwijl ze illustraties maakt

 

 

 

‘Bewonder & verwonder, altijd’

Liefs, Mijke