Het geboortekaartje versturen

Het geboortekaartje versturen

Met 9 tips het geboortekaartje versturen

Woohoo, je bent zwanger! Gefeliciteerd, geniet van deze bijzondere tijd! Tijdens de zwangerschap komt er al een en ander kijken bij het geboortekaartje. Wat voor een kaartje verstuur je? Wie ontvangt er allemaal een kaartje? Het is wel zo fijn om vooraf te weten hoe je het geboortekaartje versturen het beste aan kunt pakken. Ik geef je 9 tips zodat het geboortekaartje versturen zo soepel mogelijk verloopt. Er komt namelijk al zo veel bij een zwangerschap en een newborn kijken, ik help je dus graag op weg!

 


Tip 1: bestel een proefdruk van het geboortekaartje


Bij het versturen van een geboortekaartje komt veel kijken. Eén van de belangrijkste onderdelen? Een proefdruk! Je hebt zelf een geboortekaartje gekozen of misschien zelfs ontworpen, of je hebt een geboortekaartje op maat laten ontwerpen. In het echt kan een geboortekaartje er anders uit zien dan op een beeldscherm, dus bestel altijd een proefdruk. Je kunt alles dan even goed bekijken. Denk aan de papiersoort, leesbaarheid, kleuren, extra toevoegingen en meer. Je ziet precies of het kaartje écht is zoals jullie het in gedachten hadden. En een proefdruk is al besteld vanaf €1,-. Niet vergeten dus!

Tip 2: bezuinig niet op het geboortekaartje


Je weet het waarschijnlijk al: een newborn (eigenlijk een kind over het algemeen) kost veel geld. Ik weet er alles van! Maar het geboortekaartje is echt iets voor het leven; iets wat je bewaart. Bezuinigen op het geboortekaartje is dus zó zonde! Twijfel je tussen papiersoorten en is de mooiste soort net iets duurder? Of wil je stiekem bijpassende sluitstickers of een kaartje met foliedruk? Doen! Komt het met je budget eigenlijk net niet uit, dan kun je eventueel besparen op accessoires voor de babykamer of nóg een extra pakje in maart 50. Wist je dat de babykamer de eerste periode bijna niet gebruikt wordt? Bezuinig niet op het geboortekaartje maar op de accessoires en zet de gewenste accessoires op het wensenlijstje. Win-winsituatie!

Heb je de geboorteborden al gezien? Deze worden gemaakt van stevig materiaal en kunnen later op het babykamertje gezet worden.

 

 

Tip 3: de wensenlijst samenstellen

Ik noemde het hierboven al: de wensenlijst. Voor het geboortekaartje wordt verstuurd is het handig om een wensenlijstje samen te stellen. Het heeft niet direct te maken met een geboortekaartje versturen, maar ik wil je deze tip niet ontnemen. Het is namelijk een veel gestelde vraag zodra de baby is geboren: “zijn er nog wensen voor de baby?” Je hebt waarschijnlijk veel mooie spulletjes gezien de afgelopen maanden en zelf niet aangeschaft (het verstand won het van de hormonen). Houd een lijstje bij! Voor de gever leuk om iets te geven wat je graag wil en waar je écht iets aan hebt. Je weet zeker dat je het cadeautje echt mooi vindt en niet stiekem een beetje baalt van dat felroze pakje met print.

 

Tip 4: de adressen verzamelen

Bij geboortekaartjes versturen komt een hoop kijken. De laatste weken van de zwangerschap heb je mooi de tijd om vast de adressen te verzamelen. Wie verstuur je allemaal een geboortekaartje? Stel een lijstje samen en loop deze na een tijdje nog een keer na. Zo weet je zeker dat je niemand bent vergeten. Vergeet bijvoorbeeld de buren en de verloskundigenpraktijk niet.
 

Tip 5: vooraf de enveloppen en geboortezegels bestellen

De adressenlijst is samengesteld, hoe fijn is het als je deze vast op de enveloppen kunt schrijven?! Scheelt weer na de geboorte van jullie kleine wondertje. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor adreslabels. Bestel deze vast mee met de enveloppen. Plak direct een geboortezegel op de envelop en ook dit hoef je na de geboorte niet meer te doen. Liever het hele verzenden uit handen geven? Kies dan voor de verzendservice. De geboortekaartjes worden rechtstreeks naar de ontvanger verstuurd.

Gefeliciteerd! Jullie kindje is geboren! Prachtig hè? Geniet en neem rustig de tijd om te herstellen. Als je bovenstaande tips tijdens de zwangerschap hebt toegepast, dan hoef je nu niet zoveel meer te doen op het gebied van geboortekaartjes versturen. Ideaal! Hieronder nog een aantal tips voor een geboortekaartje versturen: wat is er nog te doen ná de bevalling?

Tip 6: het aanpassen en controleren van de tekst op het geboortekaartje

Het ontwerp van het geboortekaartje staat al klaar, nu is het tijd om de juiste gegevens op het kaartje te plaatsen én te controleren. Het is namelijk zo verleidelijk om tussen de luiers en voedingen door snel even de kaartjes te bestellen! Doe dat absoluut niet. Neem rustig de tijd: de baby even bij de kraamhulp en focus! Een fout op het geboortekaartje wil niemand, maar het gebeurt helaas regelmatig. Controleer alle tekst (en beelden) goed en laat ook iemand anders nog even goed kijken. Is de naam juist? Kloppen alle gegevens en is het allemaal netjes uitgelijnd in het midden?

Bekijk ook nog even het kaartje in zijn geheel. Misschien is er per ongeluk iets verschoven toen je de laatste gegevens aanpaste.
 

Tip 7: bestel voldoende geboortekaartjes om te versturen

Dankzij de adressenlijst die je eerder tijdens je verlof hebt samengesteld, weet je precies hoeveel geboortekaartjes je moet versturen. Bestel altijd een paar extra kaartjes, je weet nooit 100% zeker of je écht niemand bent vergeten. Misschien staat die ene oudtante toch niet op de lijst of krijg je een lief kaartje uit onverwachte hoek en wil je diegene alsnog een geboortekaartje sturen. Het is natuurlijk ook heel leuk om zelf een extra exemplaar te hebben. Wanneer je achteraf nog 5-10 kaarten bijbesteld, is dat in verhouding duurder. Hoe hoger de oplage, hoe goedkoper de kaartjes natuurlijk per stuk zijn.

Extra tip: het is superleuk om het geboortekaartje in te lijsten en de babykamer te hangen!

 

Tip 8: geboortekaartjes versturen: de verzending

Jullie zijn alle tips en stappen nagelopen en weten het zeker: het kaartje is klaar om besteld te worden! Loop het bestelproces rustig door en bestel eventuele mooie extra’s voor het geboortekaartje. Zijn jullie nog in het ziekenhuis? Laat het pakket met de kaartjes niet daar bezorgen. Dit gaat nogal eens fout. Kies in dit geval voor bezorging bij een familielid, vriend of buur.

Tip 9: vraag hulp bij DIY-geboortekaartjes!

Zijn de kaartjes binnen maar hebben jullie gekozen voor mooie extra’s zoals een label of touwtje, een splitpen, houten figuurtjes en/of strikjes? Dan moet er voor het geboortekaartje versturen nog wat werk worden verricht! Na een bevalling heb je hier zelf absoluut geen puf én tijd voor, je hebt je handen vol aan de baby. Vraag dus vooraf om hulp! Het is toch heerlijk als iemand anders de geboortekaartjes piekfijn in orde maakt? Jij hoeft alleen maar te genieten van jullie prachtige kindje!

Superleuk dat je voor Mijksje hebt gekozen! Heb je nog vragen over het geboortekaartje versturen of ergens anders over, laat je mij dit dan weten? Ik help je graag!

foto van Mijke Desserjer terwijl ze illustraties maakt

 

 

 

‘Bewonder & verwonder, altijd’

Liefs, Mijke