Geboortekaartje voor een broertje

Geboortekaartje broertje

Geboortekaartje voor een broertje

Wat een geluk! Jullie verwachten een tweede kindje (of derde, of vierde…): een zoon!
Jullie zoon of dochter krijgt er een broertje bij. En daar heeft hij of zij maanden op moeten wachten. Net als jullie zelf natuurlijk. De eerste ontmoeting tussen je kinderen is zo ontzettend bijzonder! Ze krijgen er een maatje voor het leven bij.

Komt er een broertje bij, dan is het heel leuk om dit te verwerken op het geboortekaartje. Dit kan door een kaartje voor een broertje met dieren of juist twee (of meer) kindjes. Ook erg bijzonder is een kaartje met silhouetten. Alle geboortekaartjes die speciaal gemaakt zijn voor een broertje of zusje bekijk je hier.

 


Speciaal geboortekaartje voor een broertje of een kaartje voor jongens?

Je hoeft natuurlijk geen speciaal geboortekaartje voor een broertje te kiezen, het is ook mogelijk om een kaartje voor een jongen uit te zoeken of zelf te ontwerpen. Wil je het richten op het broertje, dan kun je er eventueel een leuk gedichtje of tekst over toevoegen. Inspiratie voor tekst op een geboortekaartje vind je verderop in deze blog.


Zelf geboortekaartje broertje ontwerpen


In de editor kun je zelf een ontwerp aanpassen. Op deze manier maak je ieder kaartje geschikt voor een broertje. In de editor vind je tal van afbeeldingen die je zelf kunt toevoegen. Daarnaast pas je eenvoudig kleuren aan, verander je de compositie en nog veel meer. Een geboortekaartje ontwerpen gaat als volgt:

> Selecteer het gewenste geboortekaartje welke je wilt aanpassen

> Druk op ‘bewerk deze kaart’

> Sla het kaartje direct op in je account

> Ga aan de slag met het aanpassen van het kaartje

> Bestel een proefdruk v.a. €1,-

Je kunt ook een kaartje helemaal zelf ontwerpen met de elementen uit de editor. Kies in dit geval een blanco kaart en ga ermee aan de slag. Een handige tip: een geboortekaartje ontwerpen of aanpassen doe je het beste op een laptop of computer. Via deze apparaten werkt de editor het fijnst.


Weet je dat je bij mij gratis advies kunt krijgen?
Stuur mij een berichtje en ik kijk graag met je mee.

 

Geboortekaartje broertje; op maat gemaakt

Hieronder zie je twee ideetjes voor het aanpassen van een kaartje uit de collectie zodat het een geboortekaartje voor een broertje wordt.

Vind je de ontwerpen van Mijksje wel helemaal bij je passen, maar wil je graag net even wat anders? Ik ontwerp graag samen met jullie een uniek en bijzonder geboortekaartje op maat voor jullie kindje. Dit betekent dat ik een nieuw ontwerp maak, uitsluitend voor jullie en volledig naar jullie wensen. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hier.
 

Tekst geboortekaartje broertje

Op een kaartje hoort natuurlijk ook een tekstje. En hoe leuk is het om de oudste zus of broer de aankondiging te laten doen? Kies bijvoorbeeld één van onderstaande teksten voor op het kaartje.

> Welkom lief broertje
> Hoera! Een broertje!
> Dag klein broertje
> Dag klein broertje, ik vind je lief!
> Iedereen mag het horen, mijn/ons kleine broertje is geboren!

> Mijn lieve kleine broertje, wat ben je toch klein. Ik weet zeker dat wij altijd vriendjes zullen zijn!
> De negen maanden zijn voorbij en ik heb er een heel lief en klein broertje bij

 

Gedichtjes geboortekaartje broertje

Gedichtjes zijn ontzettend populair op een geboortekaartje. Hieronder vind je een aantal leuke voorbeelden.

Dag lief broertje, kom erbij!
Ik heb een nieuwe kamer, jij krijgt die van mij!


Op onze teentjes lopen wij, want we hebben er een broertje bij.

Oh, deze baby is nog zo klein! Ik ben blij dat ik zijn broertje/zusje mag zijn!


Echt iedereen mag het nu horen,
mijn broertje is geboren.
Ik ben nu reuze blij,
want ik heb er een vriendje bij!


Bekijk ook andere gedichtjes voor op het geboortekaartje.

 

Sterrenkindje / regenboogbaby

Het verlies van een kindje… Het is een groot gemis. Een groot verdriet en een enorme leegte. Maar ook jullie sterrenkindje hoort erbij. In jullie hart en misschien ook wel op het geboortekaartje. Het is natuurlijk heel persoonlijk, je hoeft of moet niets. Mijn advies: doe wat goed voelt.

Een verwijzing naar een sterrenkindje kan subtiel op het geboortekaartje. Voor jullie en jullie naasten zichtbaar. Denk aan een paar sterretjes op het kaartje, een klein regenboogje of een prachtige vlinder. Het kan zoveel zijn. Ook dit kaartje is een mooi kaartje voor een regenboogkindje: kijkend naar de sterren.

Het mag natuurlijk ook duidelijk zichtbaar zijn. Zolang het voor jullie maar goed voelt. Denk bijvoorbeeld over een mooi gedicht over jullie verdriet en geluk, wat nu zo dicht bij elkaar ligt.

Tekst geboortekaartje broertje na verlies kindje

Papa en mama hebben veel verdriet,

want bij hen blijven kon ik niet.

Maar ze hebben de hoop nooit opgegeven,

want ik stuurde hen mijn broertje
voor het leven!

Een nieuw leven,
ons tweede wonder.
Met een klein stukje van boven
en voor ons heel bijzonder.

Tekst geboortekaartje zusje

Krijgt jullie zoon of dochter er een zusje bij in plaats van een broertje? Doe hier inspiratie op voor een geboortekaartjes voor een zusje inclusief mooie tekstjes.

Heb je hulp nodig bij het kiezen of ontwerpen van het geboortekaartje voor een broertje? Of wil je graag advies? Laat je mij dit dan weten? Ik help je graag!

foto van Mijke Desserjer terwijl ze illustraties maakt

 

 

 

‘Bewonder & verwonder, altijd’

Liefs, Mijke