Botanische geboortekaartjes

Botanische geboortekaartjes

De leukste botanische geboortekaartjes voor hem en haar

 

Mogen jullie binnenkort een nieuw gezinslid verwelkomen? Dan is het de hoogste tijd om na te denken over het geboortekaartje. Persoonlijk vind ik dit een van de allerleukste dingen om te doen. Het kaartje is toch een ode aan een pasgeboren kindje. Wat ik ook heel graag doe is botanisch schilderen en tekenen. Ik heb dan ook verschillende botanische geboortekaartjes ontworpen voor hem en haar. Meer weten over botanische geboortekaartjes of ben je benieuwd of het thema goed bij jullie kleine past? Lees dan gauw verder.


Wat zijn botanische geboortekaartjes?

Een botanisch geboortekaartje is een kaartje met een ontwerp dat is geïnspireerd op de natuur. Denk aan afbeeldingen en illustraties van bomen, planten, takjes, bladeren, bloemen en andere natuurlijke elementen. Deze botanische geboortekaartjes hebben vaak een rustige, eenvoudige of juist stoere uitstraling. Alle botanische geboortekaartjes zijn met de hand getekend en geschilderd. Dit maakt dat alle kaartjes uniek zijn. Ook zijn de meeste kaartjes in de collectie geschikt voor zowel jongens als meisjes.

“Op zoek naar een ander rustig geboortekaartje? Misschien zijn de minimalistische geboortekaartjes iets voor jou!”

 

Waarom zijn botanische geboortekaartjes zo populair?

Botanische geboortekaartjes zijn erg in trek omdat ze tijdloos zijn. Daarnaast stralen ze een gevoel van rust en sereniteit uit en kan een botanisch ontwerp staan voor een ‘nieuw leven’. Een geboortekaartje met een botanisch design wordt ook weleens gekozen omdat het perfect aansluit bij de naam van het kindje. Denk maar eens aan de namen Wout, Olivier, Fos, Linde, Olivia, Lotus of Els. Daarnaast gaan dieren ook heel goed samen met takjes, blaadjes, bloemen en andere botanische elementen. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier meer over geboortekaartjes met dieren.

 

 

"Wist je dat... ik twee boeken schreef?"

In ‘De geheime tuin’ en ‘Ieder seizoen zijn groen’ leer je stap voor stap prachtige botanische illustraties maken.
Ook leuk om te weten: sommige illustraties die op de geboortekaartjes staan komen uit de boeken!”

 

De leukste botanische geboortekaartjes op een rijtje

Kaartjes met een botanisch ontwerp zijn gewoon erg leuk. En er zijn zoveel verschillende varianten verkrijgbaar! Denk aan botanische kaartjes met blaadjes en takjes, maar ook aan een kaartje met bloemen, een stansvorm kaartje met een krans of een simpel maar charmant kaartje met een palmboom. Andere lieve botanische geboortekaartjes, zijn:

 

Tip: zit hét ontwerp er niet bij? Ik maak ook heel graag een botanisch geboortekaartje op maat voor jullie.
 


Wat is er mogelijk binnen een botanisch thema?

Er is ontzettend veel mogelijk als het gaat om een botanisch geboortekaartje. Zo kan je een lijntekening heel mooi combineren met botanische elementen. Extra bijzonder is het als je de lijntekening van foliedruk voorziet. Met een botanisch kaartje is het ook mogelijk om een seizoen aan te duiden. Denk bijvoorbeeld aan herfstbladeren of lentebloesem.

Wanneer jullie kiezen voor een botanisch geboortekaartje, is het ook leuk om andere onderdelen van een botanisch thema te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan geboorteborden, maar ook aan extra’s voor het kaartje of de envelop. Gebruik het ontwerp van het kaartje op een raambord, raamsticker of tuinbord. Ook erg leuk is een bijpassende sluitsticker.

Bekijk hier alle extra’s voor het geboortekaartje

 

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het kiezen of ontwerpen van een botanisch geboortekaartje? Of kan ik iets anders voor je betekenen? Neem gerust contact met me op, ik help je graag!

foto van Mijke Desserjer terwijl ze illustraties maakt

 

 

 

‘Bewonder & verwonder, altijd’

Liefs, Mijke