Geboortekaartje zusje

Geboortekaartje voor een zusje

Hoera, de familie wordt verder uitgebreid: jullie verwachten een dochtertje. Gefeliciteerd, wat een rijkdom! Een tweede, derde of misschien wel vierde kindje betekent ook dat minimaal één kind grote broer of zus wordt. Daar heeft hij/zij lang op moeten wachten. Wanneer er een zusje bij komt, is het heel leuk om dit te verwerken op het geboortekaartje. In deze blog lees je meer over verschillende geboortekaartjes voor een zusje en doe je inspiratie op voor leuke teksten en gedichtjes.
 


Verschillende stijlen geboortekaartjes voor een zusje

Iedereen heeft zijn of haar eigen stijl. En dat is maar goed ook! Om ervoor te zorgen dat jullie het geboortekaartje krijgen dat bij jullie past, heb ik verschillende geboortekaartjes voor een broertje of zusje ontworpen. Bekijk bijvoorbeeld dit lieve geboortekaartje met twee muisjes, hand in hand. Of dit grappige kaartje met een kruiwagen en een grote broer. Er zijn verschillende stijlen geboortekaartjes voor een zusje te bestellen. Denk aan lijnillustraties, een pentekening of aquarel geboortekaartje of een digitaal ontworpen kaartje. Daarnaast zijn er verschillende thema’s te kiezen.
 

Voorbeelden van kaartjes voor een zusje, zijn:

Of bekijk de volledige collectie geboortekaartjes voor een broertje of zusje >


Hoe maak ik van een meisjeskaartje een geboortekaartje voor een zusje?

Je hoeft natuurlijk geen speciaal geboortekaartje voor een zusje te kiezen, je kunt ook een kaartje voor een meisje aanpassen naar wens in de editor. In de editor pas je eenvoudig zelf de kleuren en lettertypes aan, maar ook kun je hier elementen toevoegen of juist verwijderen. Heb je een kaartje voor een meisje gevonden om aan te passen? Ik leg je uit hoe je diverse onderdelen aanpast.

De voorkant:
Op de voorkant kun je boven de naam een kort zinnetje plaatsen. Bijvoorbeeld “Welkom lief zusje” in een kleiner lettertype. Een voorbeeld ter inspiratie, vind je op dit kaartje en op dit kaartje. Het is ook mogelijk om van een regulier kaartje een geboortekaartje voor een zusje te maken door een meisje of extra diertje op het kaartje te zetten. Hieronder zie je een voorbeeld met elementen uit de editor.

Wil je geen kaartje aanpassen maar helemaal zelf ontwerpen? Start dan met een blanco kaartje.

Tip: een kaartje aanpassen of ontwerpen werkt het beste op de laptop of computer. Via deze apparaten werkt de editor het gemakkelijkst.

De binnen- en achterkant:
Ook aan de binnenkant kun je een link maken naar de grote broer(s) en/of zus(sen). Dit kan door het toevoegen van:

> Een illustratie
> Een foto
> Een tekstje of gedichtje

Door een illustratie toe te voegen kun je zorgen dat een grote broer of zus symbolisch op het geboortekaartje voor een zusje staat. Bijvoorbeeld door een extra drietje, een extra bloem of sterren toe te voegen. Een andere manier om een link te leggen naar broer(s) en zus(sen) is door het toevoegen van een foto. Je kunt de foto eenvoudig laten drukken op het kaartje zelf, kies dan het liefst voor een witte en gladde papiersoort om de foto het mooist tot zijn recht te laten komen. Het is ook erg leuk om een losse foto met een paperclip aan het kaartje vast te maken.

Tip: gebruik een foto van hoge kwaliteit! Laat deze bijvoorbeeld maken door een fotograaf. Moet je weken wachten op de bewerkte foto’s? Vraag of de fotograaf vast één mooie foto binnen enkele dagen na de shoot opstuurt. Deze kan gebruikt worden voor het geboortekaartje.

Een link naar broer(s) en/of zus(sen) kan ook met een tekstje of gedichtje. Lees hieronder verder om inspiratie op te doen.
 

Tekst geboortekaartje zusje

Kies je voor een enkel kaartje? Dan past er niet veel tekst op het geboortekaartje. Wel kun je een kort zinnetje plaatsen. Bijvoorbeeld:

> Welkom lief zusje
> Hoera! Een zusje!
> Dag klein zusje, ik vind je lief!
> Iedereen mag het horen, mijn/ons kleine zusje is geboren!
> De negen maanden zijn voorbij en ik heb er een heel lief en klein zusje bij
 

Gedichtjes geboortekaartje zusje

Wil je een langere tekst op het geboortekaartje of een gedichtje? Dan is het beter om voor een dubbel kaartje te gaan. Voorbeelden van een langere tekst of gedicht, zijn:

Op mama haar buik een kusje,
nu ben je op deze wereld,
welkom lief zusje!


Op mijn teentjes staar ik over het randje van de wieg
dag klein zusje, ik vind je lief
 

Voorzichtig houden we je vast,
zo blij dat jij er bent.
Een zusje om mee te spelen,
en geheimpjes mee te delen.
Om mee te lachen en te stoeien
en samen op te mogen groeien.

Ook voor de tweede keer,
ontroert het ons weer.
Een kindje zo lief en klein,
vanaf nu zullen we met z’n viertjes zijn.

Bekijk hier alle gedichtjes voor op het geboortekaartje.


Envelop geboortekaartje zusje

Ook op de envelop kun je aankondigen dat het om een zusje gaat. Dit kan door middel van mooie sluitstickers. Sluitstickers kun je laten maken op maat, met bijvoorbeeld de tekst “lief zusje”. Er kan ook een kleine afbeelding gebruikt worden op een sluitsticker. Geef bijvoorbeeld een ‘sneak peek’ van het kaartje!


Ontwerp op maat

Passen de ontwerpen van Mijksje goed bij jullie, maar wil je toch net even iets anders? Ik ontwerp graag samen met jullie een uitzonderlijk en bijzonder geboortekaartje op maat voor jullie kindje. Dit betekent dat ik een nieuw ontwerp maak, uitsluitend voor jullie en volledig naar jullie wensen.

Heb je hulp nodig bij het kiezen of ontwerpen van het geboortekaartje voor een zusje? Of wil je graag advies? Neem vrijblijvend contact met mij op, ik help je graag.

foto van Mijke Desserjer terwijl ze illustraties maakt

 

 

 

‘Bewonder & verwonder, altijd’

Liefs, Mijke