Geboortekaartje trends 2022 en 2023

Geboortekaartje trends 2022 en 2023

Wat zijn de geboortekaartje trends van 2022/2023?

Ook bij geboortekaartjes hebben we te maken met trends. Persoonlijk hou ik niet zo van het woord ‘trend’. Het klinkt als ‘eenheidsworst’, niets unieks meer. En tóch zijn er geboortekaartje trends om ons te beïnvloeden en inspireren. Juist op deze website, waar de illustraties allemaal met de hand worden getekend en geverfd door mij, kies je altijd voor een uniek geboortekaartje. In deze ontwerpen zijn de trends van nu vertaald naar unieke geboortekaartjes met een verhaal. Benieuwd naar de trends van 2022 en 2023? Hieronder lees je er meer over!


Geboortekaartje trend: kleuren


Kleur op het geboortekaartje: je ziet het steeds meer. In de collectie van Mijksje vind je mooie pasteltinten en zachte kleuren. En dat past helemaal bij de trends van 2022 en 2023! Leuk om te weten is dat de kleuren op een geboortekaartje vaak seizoensgebonden zijn. In de zomer wordt vaker gekozen voor lichte en vrolijke kleuren, terwijl er in de winter vaak voor minder kleurrijke tinten zoals bruin wordt gekozen. Eigenlijk net als de natuur! Deze is in de zomer kleurrijk en in de winter bruintinten.

De stijl van een geboortekaartje

Het hoeft allemaal niet meer zo recht en strak, we houden van ambacht, de kleine maker. Denk aan handgetekende geboortekaartjes en mooie papiersoorten zoals oudhollands papier. Kaartjes met prachtige kleine details, maar niet te overdadig. Deze trend zie je terug in de tekst op het geboortekaartje. Een lief en kort tekstje mag zeker op het kaartje staan.

Tijdloos en meteen van deze tijd: aquarel geboortekaartjes
Mooie subtiele pasteltinten vormen de basis van de meeste ontwerpen in mijn collectie. Een prachtige trend als je het mij vraagt. Waterverf is kleurrijk, maar niet te overdadig.

 

Geboortekaartje trend: het totaalplaatje

Als ontwerper word ik er helemaal blij van: al die details en mooie extra’s. Tegenwoordig kiezen steeds meer ouders (to be) voor het totaalplaatje. Denk aan sluitstickers voor op de envelop, het kaartje afgewerkt met ronde hoeken en een bijpassend kaartje als uitnodiging voor het kraamfeest. Vergeet natuurlijk het geboortebord voor in de tuin of aan het raam niet. Alles in één stijl met prachtige extra’s: dat is momenteel dé geboortekaartjes trend van 2022 en 2023!

 

Foliedruk geboortekaartje

Wat absoluut niet mag ontbreken in de lijst met geboortekaartje trends is foliedruk. Foliedruk geeft een rijke en luxe uitstraling aan het geboortekaartje. Het is één van de grootste trends van 2022 en dat zal het de komende jaren ongetwijfeld ook blijven. Kies voor goudfolie, zilverfolie, roségoudfolie, koperfolie of zwartfolie: het geeft het geboortekaartje écht een upgrade.

 

De nieuwste trend van 2022: stansvormen

Een geheel nieuwe trend op het gebied van geboortekaartjes zijn stansvormen. Prachtige kaartjes in de leukste en meest originele vormen. Denk aan geboortekaartjes in de vorm van een vlinder, een vogel of een vliegtuig.

Wist je dat de collectie van Mijksje iedere week wordt aangevuld? En dat ik ook graag ontwerpen op maat maak?

Geboortekaartje trend: thema’s

Kaartjes worden vaak voorzien van een thema. Ik zet de populairste thema’s die passen bij de geboortekaartje trends van 2022 voor je op een rijtje.

Botanisch
‘Back to nature’. De pracht van de natuur. Geboortekaartjes met bijvoorbeeld takjes, bloemen en bladeren zijn razend populair. In de vorm van een eenvoudige krans op stoer gerecycled kraftpapier of juist in de vorm van lieve bloemen die samen een patroon vormen. Een botanisch geboortekaartje kan voor zowel een jongen als een meisje.

Seizoen
Wat je ook veel ziet in 2022? Het seizoen waarin de kleine is geboren laten terugkomen op het kaartje. Je ziet het terug in de kleuren op het kaartje, maar ook in het ontwerp. Denk aan blaadjes in de herfst, sneeuwvlokjes in de winter en vrolijke bloemen en dieren in de lente en zomer.

Wereld en heelal
De sterren, het zonnestelsel, het heelal, de maan en de aarde. Allemaal mooie elementen voor een geboortekaartje. En ook helemaal van nu.

Dieren
Dieren mogen ook zeker gezien worden op het geboortekaartje. Wat erg leuk is, is dat het aantal dieren vaak de samenstelling van het gezin toont. Denk aan drie beertjes: er zijn drie kinderen óf het weergeeft twee ouders en één kindje. Of een kaartje met vier olifanten: twee kleintjes (de kinderen) en twee grote (de ouders). Een ander leuk voorbeeld is dit kaartje met twee muisjes, wat broertjes moeten voorstellen.

Lijnillustraties
Een geboortekaartje met lijnillustraties behoort ook tot de trends van 2022. Je ziet tegenwoordig veel lijnillustraties van handen of vuisten op een kaartje.

Persoonlijke details
Superleuk: laat iets van jullie zelf terugkomen op het kaartje! Dit kan door dieren die de gezinssamenstelling laten zien, maar je kunt ook andere persoonlijke details toevoegen. Houden jullie van de zee? Kies dan bijvoorbeeld een kaartje met schelpen. Zijn jullie gek op reizen? Dan is dit avontuurlijke kaartje met bergen een leuk idee.

Trends geboortekaartje jongen

Een paar mooie trends voor jongens op een rijtje:

 

Trends geboortekaartje meisje

Een paar mooie trends voor meisjes op een rijtje:

 

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren met de geboortekaartje trends van 2022 en 2023!

Heb je vragen of kom je er niet uit? Laat het maar weten, ik help je graag!

foto van Mijke Desserjer terwijl ze illustraties maakt

 

 

 

‘Bewonder & verwonder, altijd’

Liefs, Mijke